Flamenco

Sonny's Inc. met Flamenco gitarist John FillmoreFlamenco gitaristen

Flamenco gitaarEen van de nieuwe avonturen van Sonny’s Inc. op het muzikale vlak is het Flamenco blok. Onlangs is Sonny’s Inc. een samenwerkingsverband aangegaan met twee flamenco gitaristen. Een ieder die Sonny’s Inc. kent weet dat er een bepaalde voorliefde is voor Spanje en alles wat met Latijnse klanken te maken heeft. De samenwerking met de welbekende flamenco gitaristen John Fillmore en Pascal Binnenweg heeft geresulteerd in een uiterst swingend, temperamentvol en krachtig flamenco blok.

Gedurende de show van Sonny’s Inc. worden als verrassing onze twee Flamenco gitaristen op het podium uitgenodigd en wordt op een ludieke manier een Gipsy Kings- achtig repertoire gebracht waarbij u niet zult kunnen blijven zitten. De verbazing bij het publiek is veelal groot omdat men niet verwacht dat een band die Jazz, Soul ,Funk, Disco en Latin speelt, ook nog een verantwoord stuk Flamenco uit de kast kan toveren.

Pascal Binneweg

(Pascalito) Binneweg ( 1967), is al van kinds af aan bevlogen door de flamenco. Hij nam al op jonge leeftijdgitaarles en studeerde o.a. bij John Fillmore en Eric Vaarzon Morel. Inmiddels speelt hij al zo’n 15 jaarprofessioneel flamenco en componeert hij steeds meer zijn eigen melodieën vanuit deze stroming.

Pascal studeerde Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen met als hoofdvak Muziekwetenschappen. Muziek maken en beleven is echter wat hem het meeste boeit. Hij reist dan ook regelmatig afnaar Spanje om ter plekke de flamenco te ondergaan. Pascal is al vele jaren geïnteresseerd in de fusiemogelijkheden tussen de stijlen Flamenco,Latin, Jazz en Pop.

John Fillmore

Sonny's Inc. met Flamenco gitarist John FillmoreFlamencogitarist John Fillmore (1963, St. Paul, USA) heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam, studeerde in Spanje bij Manolo Sanlucar en Paco Pena en gaf concerten op alle grote festivals.
Het begint in 1983 als hij op een muziekconcours in Groot-Brittannië een prijs wint om aan het conservatorium van Rotterdam te studeren. Hij studeert cum laude af als uitvoerend muzikant en leraar en richt zijn eigen flamencogezelschap, La Parra, op. Hiermee toert hij 4 jaar door de Benelux en wint de prijs van SYM Nederland.
Nadat John soloconcerten heeft gegeven in London, Berlijn en Amsterdam wint hij in 1989 een beurs om te studeren bij flamencovirtuoos Manolo Sanlucar in Spanje. In dat jaar komt ook zijn eerste cd ‘El buen camino’ uit. De laatste jaren heeft hij concerten gegeven in Engeland en Schotland en maakte van Amsterdam zijn thuisbasis, waar hij les geeft en studiowerk doet.Momenteel schrijft hij de filmmuziek voor een Spaanse productie. Onlangs is zijn derde cd ” Barrameda” uitgebracht.