Apparatuur


P.A. (geluidsversterking)


DB+TECHNOLOGIES+LOGO
Voor het zaalsysteem (P.A.) maken we gebruik van het gerenommeerde merk DB Technologies. Onze geluid en lichtpartner TSR is in Nederland één van de bedrijven met het meeste dB Technologies in huis. Het type wil nog wel eens veranderlijk zijn, dit in verband met de zaal grootte, want hoe groter de zaal des te groter het syteem moet zijn.

In de basis gebruiken wij 3x 8”, 6.5” topkasten (T8) met 1 dubbel 18” baskast (S30n) per kant, tenzij de ruimte anders behoeft.

Sonny's Inc. TSREen geluidsset dat toereikend is voor een zaal van ± 500 mensen. Indien uw gastenaantal groter is dan 500 mensen adviseren wij u om onze grotere geluidset te gebruiken, het geluid komt dan beter tot z’n recht. Voor de goede orde hebben wij onze geluidssystemen onder het kopje extra geluid even op een rijtje gezet

Technicus Mike Sonny's Inc.

Mengtafel

Voor het mixen van het geluid werkt Sonny’s  inc. met een  Digico mengtafel. Dit engelse merk is weer helemaal terug van weggeweest in het maken van digitale mengtafels. De Digico SD9 is verbonden aan het stageblok via Madi BNC. Het stageblok is het hart van de Digico.

Dit is omdat alle mixage gebeurt in het stageblok, de mixer is puur bediening. Indien onze mengtafel niet in de zaal geplaatst kan worden, is onze technicus in staat om de mix via een Ipad in de zaal te laten plaatsvinden.
Voor de band heeft deze mengtafel ook veel voordelen. Middels een zogenaamd aviom systeem kunnen zij een eigen monitor mix maken.

Microfoons

Shure MicrofoonVeel Sennheiser, een beetje Shure en AKG. Toch wel 3 zeer gebruikte merken als het gaat om microfoons, wij gebruiken het! Voor Sonny en zijn Angels is gekozen voor een draadloos system van Sennheiser met een dynamisch kapsel, dit kapsel zorgt ervoor dat er zo min mogelijk omgevings geluid word opgepikt.
De band is uitgerust met in-ear monitor systemen van Sennheiser. Dit geeft als voordeel: er komt minder lawaai van het podium dus een mooier geluid in de zaal.

Natuurlijk ziet het er op het podium ook veel mooier uit doordat de ontsierende grote monitoren niet te zien zijn. De blazers houden het om speltechnische redenen bij traditionele monitoren, zij gebruiken een dB Technologies DM28, ultra compacte monitor met een erg prettige output.