Koningsliedje

Koningsliedje
  1. Koningsliedje

Koningsliedje

[Single]

“Den vaderland getrouwe. Blijven wij tot in den doet …!”

Ook  Sonny’s Inc. heeft zich laten inspireren door de aankondiging van de kroonwisseling op 30 april 2013. Leadzanger Sonny Hoogwerf en bassist Huig Ouwehand schreven en arrangeerden een indrukwekkend en meeslepend nieuw nummer met als titel ‘Koningsliedje’.

De nieuwe single biedt een vrolijke en respectvolle lofzang op onze nieuwe koning Willem Alexander en zijn charmante vrouw Koningin Maxima.

“In 1998 mochten wij met onze band het huwelijk van prins Maurits en prinses Marilène opluisteren. Dat was een gebeurtenis die een enorme indruk bij ons allen heeft achtergelaten en onze carrière een enorme boost heeft gegeven. Mede uit respect voor het Koningshuis brachten wij in 2002 een speciaal nummer uit ter gelegenheid van het huwelijk van Alexander en Maxima. In vervolg hierop kon de lancering van ‘Koningsliedje’ dan ook niet heel lang uitblijven, aldus Sonny Hoogwerf”.

De lyrics vertellen het verhaal van een jonge zich sterk ontwikkelende Alexander die de liefde van zijn leven vindt. In de fantastische arrangementen zitten op een eigentijdse wijze coupletten van het Nederlandse volkslied opgenomen. Samen blijven Alexander en Maxima ‘het vaderland getrouwe – tot in den doet…’