Zomerjurk - Sonny's Inc.

  1. Zomerjurk (ze had geen onderbroekje aan)

 Zomerjurk (ze had geen onderbroekje aan)

[Singles]

In 1996 heeft Sonny’s Inc. een bescheiden hit te pakken met het ietwat kolderieke nummer “Zomerjurk” (ze had geen onderbroekje aan). Een grap van Sonny’s Inc. en een volledig uit de hand gelopen verhaal maar wel goed voor de verkoop van duizenden singles en Nederlands-talige compilatie albums waaronder: “Pop in je moers taal”.
Lees het waar gebeurde verhaal!

Zomerjurk

Het is donderdagmiddag als de telefoon gaat: “Goedemiddag u spreekt met Marleen Vanlaer van de band Sonny’s Inc. waarmee kan ik u van dienst zijn?” “Goedemiddag mevrouw u spreekt met Peter en ik ben geïnteresseerd in de band. “Wij gaan trouwen en hebben zin in een fantastisch feest!”.Tijdens het telefoongesprek blijkt dat ik een bijzonder plezierige man aan de telefoon heb die heel blij is dat hij gaat trouwen en zin heeft in een knalfeest. Natuurlijk is hij bij ons aan het juiste adres en alle ins- en outs worden doorgesproken. Uiteraard wil hij ook graag de band nog even zien.

We nodigen hem uit voor aanstaande zaterdag in Arti en Amicitia aan het Rokin te Amsterdam alwaar Ted en Ineke hun gala bruiloftsfeest hebben. Zij hebben uiteraard hun goedkeuring voor dit bezoek gegeven. Dan is het zaterdagavond. Wij zijn er klaar voor, strak in smoking gekleed wachten wij op de feestgangers. De meest prachtig geklede dames, heren in smoking en een bijzonder stijlvol bruidspaar komen binnen en hebben zin in een feestje. De stemming zit er snel in, mensen genieten en swingen, de avond kan niet meer stuk. Rond 23.00 uur gaat de deur open en komen er twee mensen binnen. Vanaf het podium ziet Sonny dat de mensen die binnen komen niet geheel in het beeld van de avond passen en hij realiseert zich al snel dat deze mensen wellicht op uitnodiging van de band komen !

De bruidegom in spee: een hevig gespierde bodybuilderachtige verschijning in een spijkerbroek met strak T-shirt waar alle contouren goed uitkomen. Aan zijn zijde, zijn toekomstige bruid in een strakke legging waarin niets te raden overblijft met daarop een doorzichtig truitje waar twee flinke bombanella’s in pronken. Tijd voor een kleine pauze dacht Sonny, we zijn zo weer bij u terug…!

Sonny nam de gasten snel mee naar de kleedkamer alwaar een zeer enthousiast gesprek volgde. Ze hadden echter haast want ze moesten nog werken. “Werken jullie in de buurt?” vroeg Sonny in al zijn onschuld. “Ja wij werken hierachter.” “Hierachter ?” “Ja, op de wallen” antwoordde zij. De nieuwsgierigheid was gewekt. “Goh, waar werken jullie dan ?” Peter keek Sonny wat lacherig aan en zei hem keihard en bloedserieus: “Wij neuken!” Totaal sprakeloos en het enige wat hij nog uit kon kramen was “goh leuk!”
Peter voelde de ietwat onbeholpen houding van Sonny en zei: “ik begrijp dat het wat vreemd in de oren klinkt maar wij werken in een nachtclub en doen zeven shows op een avond!”

Peter had echter genoeg gezien van de band, ze moesten immers weer aan het werk voor waarschijnlijk show nr. 3 van vanavond. De optie werd omgezet in een definitieve boeking en wij hadden alvast zin in dit optreden, wat konden we daar nu verwachten ?

De avond van de bewuste bruiloft is daar en Sonny’s Inc. komt aan op een bijzonder stijlvolle locatie in ‘t Gooi. Op dat moment echter is de zaal compleet leeg en is de familie nog boven aan het dineren. “Wat weinig gasten” zeiden de bandleden nog tegen elkaar. Op dat moment hoorde we in de verte al iets aankomen en wel twee touringcars, volgepakt met gasten van diverse pluimage. Het feest kon beginnen! Wij hadden er natuurlijk weer veel zin in. Er werd gefeest, gedanst en de sfeer zat er goed in. Ook wij genoten volop.

Dan gebeurt het., we zetten een fantastisch nummer in van Prince met een zeer sensuele bas en het gezelschap was niet meer te houden. De ogen van de band waren gericht op een paartje op de dansvloer dat volledig uit de bol ging, onder het genot van een wel zeer erotisch dansje. Wij speelden verder en het werd steeds heftiger, het rokje van de dame kroop steeds verder omhoog en stiekem waren wij al aan het wachten op het moment suprème. Het wachten werd beloond. Huig de bassist keek Sonny aan en zei: “ZE HEEFT GEEN ONDERBROEKJE AAN !!!!”
De toon was gezet niemand wist meer maat te houden, iedereen was volledig van slag, alles klonk behalve de juiste akkoorden, zoiets hadden we nog nooit meegemaakt. Wat een feest en wat een lol.

De maandag erna, onze repetitieavond, werd er nog volop verder gepraat over de bewuste bruiloft. Er volgde een zeer melige repetitie en iedereen was goed op dreef. Sonny riep:”Laten we eens iets geks doen, we halen een grap uit”. Nog nooit is een nummer in alle meligheid en met zoveel plezier zo snel geboren als “Zomerjurk”. We besloten een rock-achtig tintje aan een nummer te geven, geheel in de sfeer van die bewuste avond. De muziek werd gecomponeerd en Huig, onze bassist zong de regel “Ze had geen onderbroekje aan”.
“Dat wordt het refrein” riep Sonny enthousiast. Ramon, de drummer die ook de smaak te pakken had en zeer goed kan dichten nam het liedje mee naar huis en maakte thuis zijn hilarische tekst af. Het refrein was die avond al geboren: “Ze had geen onderbroekje aan!”

Voor de grap stuurde we het nummer in demovorm naar Arbeidsvitamine en destijds de BreakfastClub. Wonder boven wonder schalde het diezelfde week nog over de radio. Dit was zo leuk hier moest aandacht aan besteed worden.

Het was erg leuk om te ontdekken dat door deze air-play diverse platenmaatschappijen contact met ons opnamen in plaats van de gebruikelijke manier andersom. Uiteraard hebben wij, naar ons gevoel toen de beste er uitgekozen, en niet veel later was de officiële release van het nummer Zomerjurk (ze had geen onderbroekje aan) een feit.

Hoe gekker hoe beter lijkt het wel. Hoe meliger de tekst hoe groter de kans op succes. Weloverwogen hebben wij er voor gekozen niet in deze lijn verder te gaan maar ons gewoon weer te richten op serieuze muziek.